Θέλω να βοηθήσω

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διαχρονικά αισθάνεται τους εθελοντές ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της και της προσφοράς της στο άτομο, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Αυτό οφείλεται στο ότι μία εθελοντική δράση στοχεύει όχι μόνο στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά, κατά περίπτωση, και στην αντιμετώπιση των αιτίων του.

Ένας ορισμός που διαδόθηκε μέσα από διαφημιστικό σποτ της Γ.Γ. Νέας Γενιάς για το «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού» (2012) αναφέρει πως εθελοντισμός είναι : «Η με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελή χαρακτήρα προσφορά έργου ή υπηρεσίας που αναλαμβάνει το άτομο μεμονωμένα ή σε ομάδα, με ελεύθερη βούληση, χωρίς την προσδοκία ή απαίτηση υλικού ή άλλου είδους ανταλλάγματος, με σκοπό τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο και την κοινωνία ευρύτερα».

Η πρόσκληση αφορά σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να προσφέρει το χρόνο του σε Δράσεις Ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικά προγράμματα, σε επιστημονικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικες δράσεις. Οι δράσεις της ΑΜΚΕ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» είναι πολύπλευρες και στόχος της είναι η αξιοποίηση των εθελοντών με βάση τα άμεσα ενδιαφέροντα τους, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Εάν σας ενδιαφέρει η εθελοντική συμμετοχή, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

Αίτηση εθελοντισμού